Turistička organizacija Stara Pazova svake godine izlaže na sajmu privrede svoje proizvode sa svojim privrednicima i malim proizvođačima hranu i piće i njihove brendove. O kvalitetima i prednostima turizma u Staroj Pazovi pričala je direktorica TOO Dragana Zorić.
-Štand turističke organizacije pruža informacije svim većim privrednicima o proizvodima koji nisu možda još toliko afirmisani. Gledamo da ih prezentujemo u najboljem svetlu, jer puno je kvaliteta ovde kod nas, a naš je zadatak da ih izbacimo na površinu. Ove godine na sajmu privrede ćemo prezentovati šta je u planu, a to je da radimo što više saradnje sa našim privrednicima. Krenuli smo sa medom i zlatom u tegli sa kojima smo ovom prilikom napravili veoma lepu saradnju i nešto što nije možda svakidašnje. Posetioci će imati mogućnost da probaju i da pokušaju da osete koje biljke su pomešane sa bagremovim medom. Ovaj proizvod bi upravo trebao da bude jedan od naših brendova. Ono što se nalazi u ovom proizvodu je ruzmarin i krem bagremov med i to je suvenir koji je ukusan i zdrav što je najbitnijie, rekla ja Dragana.
Direktorica se osvrnula na nedavno održanu manifestaciju ,,Gastro Srem” koja je ove godine održana po treći put i ispričala svoje utiske o celokupnom događaju.
-Mi smo uspeli da uradimo završne razgovore sa nekim od izlagača i da sumiramo utiske i ono što su oni izjavili jeste da su veoma zadovoljni. Kada pričamo o tome takođe odmah radimo i plan za sledeću godinu i uočimo ono što je falilo kako bi sledeća godina bila još bolja. Prezadovoljni smo sa svim, jedino ono na šta mi nismo mogli da utičemo je vreme prvi dan manifestacije. Još jedan od problema sa kojim smo se susreli i što bi poručila izlagačima jeste da se bolje pripreme. Proizvodi su se jako brzo rasprodali jer izlagači nisu očekivali toliku količinu ljudi i na tome ćemo još da radimo, zaključila je Dragana.
U opštini Stara Pazova sve je veći broj hotela o čemu je takođe govorila direktorica.
-U Staroj Pazovi postoji veliki broj hotela koji imaju smeštajne kapacitete, a sve veći broj njih se proširuje. U tome im veliku podršku pruža Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, koji svake godine raspisuje konkurse u turizmu, naglasila je direktorica.
Podsećamo da su ove školske godine u Pazovi otvorena dva nova smera po dualnom obrazovanju, smer kuvar i turistički tehničar. Kako ističe direktorica plan je da u narednom periodu učenici dobiju praksu u nekom od restorana i da se ugostiteljima približi novi smer kuvara.
Spomenula je i Zavičajnu kuću narodnog heroja Janka Čmelika, i izjavila da je kuća u trećoj fazi radova.
-Ono što je ostalo su radovi na fasadi i u dvorištu. Turistička organizacija nastavlja sa trećom fazom a to je stavljanje patosa u dvorištu i pripremanje dodatnih sadržaja koje će postaviti kako bi se posetioci što duže zadržali u kući. U planu je i postavka još jednog objekta u dvorištu u kom bi se održavale razne radionice kako bi posetiocima pružili što bolju uslugu i doživljaj, kaže Dragana Zorić.
Projekat “Pazova- najbolje mesto za život” realizuje se u sklopu medijskog projekta koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Stara Pazova.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.